Turisme familiar.
Activitats de primavera

Existeix una àmplia i variada oferta d’activitats i noves experiències turístiques per gaudir-les en grups reduïts o amb la família.

 

 

La primavera comença el 20 de març. Es el que s’anomena equinocci de primavera i acabarà el 21 de juny, coincidint amb el solstici d’estiu. És l’estació més càlida i humida de l’any, l’època en què el Sol és creixent, els dies comencen a allargar-se i la nit cada vegada és més curta. La primavera es caracteritza per ser l’època de l’any en què comença el bon temps: la natura, que ha estat adormida durant l’hivern, es desvetlla gràcies a les bones temperatures i a l’arribada de les pluges. La primavera l’anuncien, entre d’altres, les orenetes amb els seus vols, els ametllers en flor, el verd en la vegetació i el cu-cut amb el seu cant. Els productes gastronòmics de la temporada són l’arròs, les cireres i maduixes, els espàrrecs, les faves i els pèsols, les gambes, la llet de xai i els cargols.

 

 

 

 

I es a la primavera quan retornen les propostes de turisme familiar. El turisme en família, durant la primavera, es caracteritza per les escapades de cap de setmana. Un turisme de proximitat on les activitats esportives en família, o en un entorn natural o complementades amb activitats culturals i de oci fan augmentar les ganes de viatjar i de sortir de casa. A Catalunya, per fer turisme durant aquesta època de l’any, podríem destacar cinc llocs emblemàtics:

 

  1. Puig de l’Àliga

Un cim de 460 metres d’altitud a cavall entre l’Alt Penedès i el Garraf per observar un esplèndid paisatge primaverenc tant el massís del Garraf com els camps de vinyes penedesenques. Un ascens que pots fer a peu o amb bicicleta

 

 

  1. La Roca Foradada

Un altre lloc de postal. Una caminada d’uns vint minuts entre una frondosa arbreda formada per castanyers, alzines i arbres de ribera que condueixen cap a la Roca Foradada, al terme de Cantonigròs. Una cascada, aigües de cristall i les parets de pedra que envolten la gorga.

 

 

  1. Turó de les Clivelleres

Amb 744 metres d’altitud i formant part del municipi de Mediona, des del Turó de les Clivelleres es pot tenir una visió des del mar fins a la plana del Penedès, la serra de Collserola o Montserrat. La pujada no té gran dificultat, si bé és cert que en alguns moments el desnivell és pronunciat.

 

 

  1. Mirador de Can Tres Quarts

Aquesta proposta se situa a l’extrem nord dels cingles de Bertí, amb les seves impressionants parets. Es pot fer un itinerari que va de Centelles fins al Mirador de Can Tres Quarts: i conèixer antigues masies i gaudir de bones panoràmiques.

 

 

  1. Sant Miquel del Fai

Aquest indret del Vallès Oriental és una preciositat tot l’any. Ara bé, en èpoques de sequera pot ser que les cascades no baixin amb tota la seva energia. Per tant, si l’hivern ha estat generós en pluges, a la primavera es pot trobar un Sant Miquel del Fai plenament bucòlic i amb tota la força.

**Per aquesta visita cal confirmar que no estigui tancat per obres de manteniment o reforma.

 

 

 

 

ENOTURISME.- Les Rutes del Vi i del Cava

 

Les rutes enoturístiques ofereixen la possibilitat de descobrir i conèixer una zona amb una personalitat pròpia i amb una rica diversitat que s’articula entorn a la cultura del vi i del cava.

 

 

Els camins del cava: Les rutes del vi i del cava del Consorci de Promoció Turística del Penedès permeten visitar altres caves gràcies a diverses rutes que recorren alguns municipis de la comarca a través dels cellers, pobles i monuments.

 

 

El cava: Ideal per a l’aperitiu o per acompanyar els àpats, s’ha fet un lloc en el mercat mundial de vins. Brut, sec, semisec o dolç, segons la concentració de sucre residual, s’acostuma a servir en una copa de vidre per distingir el recorregut de les bombolles.

 

 

La zona de producció del cava la integren 160 municipis, en què el Penedès concentra més del 95% del total, i Sant Sadurní d’Anoia més del 75%. El 1872 es van elaborar les primeres ampolles, el 1972 es va constituir el Consell Regulador de Vins Escumosos i el 1993 el primer Consell Regulador del Cava. Durant els anys vint del segle passat, el cava s’enforteix al mercat, on es consolida internacionalment en els vuitanta. Avui és un dels sectors més dinàmics, amb més de dos-cents milions d’ampolles l’any.

 

 

En els programes BusXPerience es poden trobar diverses activitats personalitzades per gaudir de l’enoturisme i la cultura del vi.

 

 

GASTRONOMIA.- ELS PRODUCTES AUTÒCTONS.

 

 

Essència de la gastronomia catalana

 

 

Catalunya compta amb tots els ingredients necessaris per obtenir la millor gastronomia: un territori i un paisatge tan diversos com les cuines que s’hi conserven, alguns dels millors cuiners del món i productes de qualitat, variats i de temporada.

 

 

Catalunya té una tradició culinària que canvia, com el paisatge, en les zones costaneres i a l’interior, al nord i al sud, i ens ofereix un ventall molt ampli de possibilitats per delectar el paladar. El gust del secà, del mar o de l’alta muntanya es combinen per crear experiències úniques i singulars, tradicionals i d’avantguarda.

 

 

Per la seva excel·lència i personalitat, tenim molts productes que mereixen el distintiu oficial europeu de Denominació d’Origen Protegida (DOP) o d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Ambdós s’atorguen a productes típics arrelats a una regió que els proporciona un caràcter específic i un sabor inimitable.

 

Les quatre estacions i les celebracions tradicionals marquen el calendari gastronòmic. La primavera és el moment dels colors al camp, de les maduixes, dels pèsols i dels musclos. Amb Sant Joan arriba l’estiu i res millor per celebrar-ho que la coca i el cava. La tardor és època de panellets i castanyes. Al Nadal, l’escudella i els canelons són els protagonistes. I la resta de l’hivern, el xató i els calçots ocupen la taula i són motiu de jornades gastronòmiques.

 

Desplaçat dalt de tot