Catalunya, descobrint el territori

Raons per les que CATALUNYA hauria de ser la propera destinació de turisme. Un territori per explorar amb una àmplia oferta de mar, muntanya i turisme interior.

 

En aquests darrers mesos han canviat les necessitats i les preferències de turistes i visitants, tant en els mercats nacionals com internacionals. Aquesta manca de mobilitat ha comportat que les necessitats de viatjar, adquirir nous coneixements culturals, artístics, gastronòmics o simplement per portar a terme activitats turístiques o d’oci ja sigui en entorn urbà com a prop de la natura s’hagin de fet a prop del lloc de residència. Aquesta situació ens ha obligat a reinventar-se propostes i activitats per poder portar a terme de manera individual o en grups reduïts.

 

La destinació turística de Catalunya es rica en una amplia i variada oferta de propostes distribuïdes per tot el territori i a l’abast tant les residents com dels autòctons. Situada al sud d’Europa, i banyada per la Mediterrània ofereix tota la seva riquesa natural. El bon clima i la qualitat de l’oferta en turisme actiu i natura, que es complementa amb una àmplia i diversa oferta en gastronomia i allotjament, així com el patrimoni artístic i cultural, juguen a favor de Catalunya, que compta amb una història mil·lenària i una cultura i una llengua pròpies que li han atorgat una personalitat molt definida.

 

Catalunya ofereix un gran nombre d’espais ideals per practicar el turisme actiu i natura mentre es gaudeix de la seva diversitat paisatgística, que abasta des dels cims més alts dels Pirineus fins a les cales més recòndites del Mediterrani, passant per les planes de la Catalunya interior o els paratges naturals del Delta de l’Ebre i de les Terres de Lleida. Es poden trobar tants exemples culturals interessants és difícil poder-ne destacar algun sobre els altres. Cada indret, localitat o espai natural disposa dels seus propis atractius que, en alguns casos, encara estant per descobrir i que gràcies a les activitats de proximitat han servit per fer-les més conegudes en l’entorn més proper. Les grans ciutats disposen d’unes opcions i els petits pobles o espais naturals d’unes altres totalment diferent que, en una situació normal de turisme i mobilitat es poden complementar perfectament. Ara amb les restriccions, hem de gaudir del que tenim a prop. Per reflexar-ne alguns exemples, es recomanable anar a conèixer o visitar  edificis de somni a Barcelona, ​​capital del modernisme, on ressalta La Sagrada Família o el Palau de la Música Catalana, o dur a terme una ruta pels conjunts declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, com el conjunt arqueològic de Tàrraco, el Monestir de Poblet a Tarragona o les esglésies de la Vall de Boí a Lleida i que tenen a l’abast els habitants de cada una d’aquestes localitats on s’ubiquen.

 

Les comarques de l’interior de Barcelona amaguen molts altres racons on viure en harmonia amb la natura. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d’èpoques diverses. El litoral de costa també s’ofereix com a punt de partida d’un territori on gaudir de sensacions molt intenses.

 

Amb un singular patrimoni modernista, també es poden conèixer espais naturals impressionants i una arrelada tradició d’enoturisme. I per als amants de la natura poden trobar un paisatge captivador de muntanyes espectaculars i un territori ric en llegendes. Una bona manera de descobrir-ho pot ser a través de la vida rural, els plaers gastronòmics i les activitats en plena natura .

 

Algunes Propostes o Idees de viatge, per compartir en grup o en família segons la proximitat que hi tinguin els residents de cada zona:

  • Osona és una terra on el passat i el present es donen la mà amb força. Les petjades dels pastors, bandolers i soldats que van recórrer els seus camins es perceben amb tanta nitidesa com les seves històries.
  • A la zona del Bages, camps de blat i vinya, pobles de carrerons empedrats i pics de més de mil metres conformen la seva personalitat. Una comarca plena de contrastos al cor de Catalunya.
  • Entre platges i serralades, el Maresme és el paradís mediterrani per excel•lència. Un espai ideal per a la pràctica d’activitats nàutiques, amb moltes propostes alternatives per gaudir també de la muntanya.
  • Una terra de pagesos, mariners i artistes que viu entre la pau de la natura i el brogit de la festa. Al Garraf descobriràs platges, curiosos paisatges calcaris i un interessant patrimoni modernista.
  • Itineraris de senderisme que et conviden a calçar-te les botes de caminar i penjar-te la motxilla.
  • El camí dels càtars.- Una alternativa a les destinacions de muntanya. Una ruta transpirinenca que va des del Santuari de Queralt (berguedà), fins el Castell de Montsegur (Occitània).

 

Altres opcions turístiques i d’activitats a tenir en compte:

SENDERISME. – Una xarxa d’uns cinc mil quilòmetres de camins de llarg recorregut, i uns quatre mil més de petit recorregut i senders locals. Tot plegat ofereixen una amplia proposta d’activitat física sense haver de canviar de terme municipal per poder fer-ne un tram.

 

CICLOTURISME i BTT.- La varietat de paisatges i el bon clima de Catalunya ens conviden a practicar el cicloturisme i la bicicleta de muntanya (BTT) durant tot l’any.

 

ACTIVITATS TURÍSTIQUES EN AIGÜES BRAVES. – Amb l’arribada de la primavera i el desgel, els rius Noguera Ribagorçana, Noguera Pallaresa, Garona i Segre es convertiran en llocs ideals per viure el riu amb contracorrents i remolins.

 

CONTACTE AMB LA NATURA:

  • Turisme Ornitològic
  • Escalada
  • Turisme Eqüestre
  • Activitats Subaquàtiques

 

Algunes de les propostes son especialment atractives durant la temporada de tardor, on els colors cromàtics ressalten de manera que enriqueixen el paisatge amb infinitat de tonalitats que permeten al visitant complementar les seves activitats turístiques, d’oci o de negoci i convertir-les en una experiència única.

 

Precisament des de #VipXperience s’ofereixen propostes úniques per gaudir dels diferents tours privats i personalitzats.

 

Una combinació perfecta de turisme, gastronomia i experiències inoblidables a Catalunya.

Desplaçat dalt de tot